Nooduitgang

Waar is hier de nooduitgang?

Iedereen kent toch de grote hit van het Goede Doel “Waar is hier de nooduitgang”. Maar weet u eigenlijk waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is in de panden waar u bijvoorbeeld werkt?

Rode nooduitgang in een gangAankomend bij de nooduitgang gaat men er vanuit dat men aan het einden van zijn of haar vluchtroute is. Het kan natuurlijk druk worden bij de nooduitgang. De eis is dan ook dat de nooduitgang zonder sleutel kan worden geopend. Dit werkt in de praktijk alleen niet zo. Vaak is de nooduitgang ook nog behangen met een hangslot of ketting.Als de nooduitgang toch met een sleutel moet worden geopend, is er vaak de drempel van een sleutelkastje of een ruitje wat kapot moet worden gemaakt. Dit kost natuurlijk weer extra tijd. Wat we ook vaak zien is dat de plek voor de nooduitgang wordt gebruikt als opslagplaats zodat de nooduitgang eerst moet worden vrijgemaakt.

Wie controleert uw nooduitgang?

Naast het controleren van de noodverlichting kijkt de noodverlichting assistent ook naar de vluchtroutes. Staan deze goed aangegeven en is de nooduitgang vrij en eenvoudig te openen.
Verantwoordelijkheid voor de nooduitgang
Na een grote ramp wordt eigenlijk altijd weer de vraag gesteld wie er verantwoordelijk is voor de brandveiligheid en de vluchtwegen. Maar nog belangrijker is dat het op orde is. Vraag daarom de noodverlichting assistent voor de jaarlijkse controle en het onderhoud van noodverlichting, vluchtweg en nooduitgang.

Wie is de Noodverlichting Assistent?

De noodverlichting assistent is onderdeel van Elektro technisch bureau A. Hogenes. Wij zijn gespecialiseerd in de elektrotechniek en leveren alleen betrouwbare en veilige installaties. Samen met onze kennis van noodverlichting zijn wij uw ideale onderhoudspartner.

Contact

Noodverlichting Assistent
Distributieweg 21
2404 CM Alphen aan den Rijn
  • T: 0172 – 74 55 50
  • F: 0172 – 74 55 59