Eisen

Wat zijn de eisen voor noodverlichting?

Noodverlichting moet voldoen aan bepaalde eisen om bij te dragen aan de veiligheid. Dit begint al bij het fabriceren van de noodverlichting.​ Daarnaast zijn er voor de controlerende partijen ook veel regels en normen waar aan voldaan moet worden.

Eisen noodverlichting voor fabrikantenEisen van noodverlichting

Europese fabrikanten van noodverlichting moeten voldoen aan bepaalde regels voor het maken en afleveren van noodverlichting. De eisen noodverlichting voor fabrikanten staan beschreven in de “NEN-EN-IEC 60598-2-22: Bijzonder eisen voor verlichtingsarmaturen voor noodverlichting”. Hierin staat beschreven waar noodverlichtingsarmaturen minimaal aan moeten voldoen.

Eisen noodverlichting voor onderhoud

Voor het onderhoud van noodverlichting wordt er gebruik gemaakt van de NEN-EN 1838. In deze norm wordt beschreven waar noodverlichting in gebouwen aan moet voldoen. Samen met het bouwbesluit en het arbobesluit moeten noodverlichtingsarmaturen geplaatst worden volgens deze eisen. De eisen voor het onderhoud van noodverlichting wordt beschreven in de ISSO publicatie 79. Volgens deze eisen plaats en onderhoud de noodverlichting assistent uw noodverlichting.

Eisen noodverlichting voor eindgebruiker

Naast de eisen van noodverlichting voor fabrikanten en installatie bedrijven worden er ook eisen gesteld voor de gebruikers. De discussie of noodverlichting verplicht is hoeft tegenwoordig niet meer gevoerd te worden. Als werkgever of gebouwbeheerder bent u aansprakelijk voor de veiligheid van u en uw omgeving. De eisen voor noodverlichting wordt beschreven in het gebouwbesluit en arbobesluit. Check zelf of de eisen voor noodverlichting bij u kloppen en schakel hiervoor de noodverlichting assistent in.

Wie is de Noodverlichting Assistent?

De noodverlichting assistent is onderdeel van Elektro technisch bureau A. Hogenes. Wij zijn gespecialiseerd in de elektrotechniek en leveren alleen betrouwbare en veilige installaties. Samen met onze kennis van noodverlichting zijn wij uw ideale onderhoudspartner.

Contact

Noodverlichting Assistent
Distributieweg 21
2404 CM Alphen aan den Rijn
  • T: 0172 – 74 55 50
  • F: 0172 – 74 55 59