Noodverlichting

Wat is Noodverlichting?

Bij een stroomstoring wilt u natuurlijk het gebouw waar u bent zo snel mogelijk en veilig verlaten. Op het moment van een stroomstoring, kan het ineens donker worden in het pand. Dit kan leiden tot paniek, desoriëntatie en zelfs angst. Om dit tegen te gaan is goed werkende noodverlichting van groot belang. Het verkleint de risico’s als men weet waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is.

Noodverlichting is meer dan het groene bordje met het rennende mannetje. Het is er voor uw veiligheid. Niet alleen om weg te komen bij een stroomstoring of calamiteit. Maar ook om bijvoorbeeld de werkzaamheden die u aan het uitvoeren bent op een veilige manier te beëindigen. Zeker geldt dit voor werk met gevaarlijke apparatuur of gevaarlijke stoffen. Noodverlichting bestaat uit meerdere soorten. In onderstaand diagram kunt u zien waaruit deze bestaat.Alleen de vluchtroute-aanduiding brandt permanent en hierbij moeten de pictogrammen duidelijk zichtbaar zijn. De andere lampen gaan alleen aan bij stroomuitval.

Noodverlichting pijl naar rechts Vluchtrouteverlichting moet ervoor zorgen dat bij stroomuitval de route naar de uitgang goed verlicht is. Men zal deze verlichting ook niet snel als noodverlichting herkennen,de verlichting brandt normaal gesproken niet en zijn kleine armaturen op de plafonds in kantoorruimten en gangen.

Vluchtroute-aanduiding is vaak voor iedereen herkenbaar. De groene bordjes met de pijlen en rennende mannetjes. Deze verlichting moet permanent branden en geeft de juiste route naar de uitgang aan.

Anti-paniek-verlichting

In ruimtes waar veel personen aanwezig kunnen zijn, zoals kantines, vergaderruimtes of grote kantoortuinen, moet anti-paniek-verlichting worden opgehangen. Deze verlichting wordt vaak ingebouwd in bestaande lampen en valt daarom niet op, maar gaat aan bij stroomuitval. Verlichting van werkplekken met verhoogd risico is een belangrijke vorm van noodverlichting. Deze noodverlichting werkt hetzelfde als vluchtrouteverlichting en anti-paniek verlichting.

Wie is de Noodverlichting Assistent?

De noodverlichting assistent is onderdeel van Elektro technisch bureau A. Hogenes. Wij zijn gespecialiseerd in de elektrotechniek en leveren alleen betrouwbare en veilige installaties. Samen met onze kennis van noodverlichting zijn wij uw ideale onderhoudspartner.

Contact

Noodverlichting Assistent
Distributieweg 21
2404 CM Alphen aan den Rijn
  • T: 0172 – 74 55 50
  • F: 0172 – 74 55 59